PROGRAM & FÖREDAG - "ON DEMAND" - TILLGÄNGLIGT TILL 19/11

MINGEL & NÄTVERKANDE
(FRAM TILL 19 NOVEMBER)
Supported by: Card4Action
Vi ses i vårt virtuella mötesrum för att umgås, fika tillsammans och dela med oss av tankar och erfarenheter. Mer info hur du bokar dig finns på eventet.

Möte 4: 27/10, 15.00-16.00
Möte 5: 2/11, 15.00-16.00
Möte 6: 10/11, 15.00-16.00
Möte 7: 19/11, 10.00-11.00

BLI VINNARE EFTER KRISEN - OCH FÖRBERED ER FÖR NÄSTA KRIS
Erik Modig, Handelshögskolan

TRENDSPANING INFÖR 2022
Göran Adlén

14.00-14.45
TROTS PANDEMIN HAR VÄRDET PÅ STARKA VARUMÄRKEN NÅTT NYA REKORDNIVÅER GLOBALT
Cecilia Perlind (Kantar)

Vilka varumärken har stärkts, vad har påverkat värdeökningen och vilken betydelse har annonsering och närvaro för tillväxt.
Cecilia Perlind, Kantar presenterar nya lärdomar och insikter från världens främsta varumärkesstudie– BrandZ.

15.00-15.45
VARUMÄRKESBYGGANDE INOM DIGITALISERING OCH TJÄNSTEUTVECKLING
Linda Woxneborn & Daniel Solving (HiQ)

Den digitala transformationen ställer allt högre krav på varumärkets närvaro – för att flyttas från att vara valbar till att faktiskt bli vald. De digitala plattformar kan inte bara vara en transaktionsplats där vi endast konkurrerar med pris och produkt. Vi måste bli bättre på att förstå vår målgrupp och utveckla tjänster och innovationer som verkligen tillför ett värde. Välkommen att lyssna på en föreläsning om samtidens varumärkesbyggande inom digitalisering och tjänsteutveckling.

DÄRFÖR BLIR VÅRA MÖTEN VIKTIGARE EFTER PANDEMIN
Heléne Arvidsson & Micke Darmell

Lärokurvan har för de flesta varit brant i att hantera de digitala mötena och att få dessa att både kännas engagerande och effektiva. En kompetensbrist kring möten har uppenbarat sig i våra digitala möten vilket inte är så konstigt då det är klart svåra att åstadkomma bra möten digitalt. Att vi kan mötas digitalt har många fördelar och kommer finnas kvar även post corona, men vad kommer hända med våra fysiska möten? Varför är ledningen så viktig för att skapa en god möteskultur och hur gör man?
Dessa frågor kommer Helene & Micke ge sin lösning på och du kommer få konkreta tips för hur du skapar en hållbar möteskultur för din organisation.

Vad krävs för framtidens e-handel
Talare: Stefan Winterlén och Niklas Larsson
Aldrig någonsin har blixtsnabb prestanda och skalbarhet varit så viktig som nu, e-handeln har mognat och kunder kräver snabbare, smartare och modernare lösningar.
Sponsor: 3bits

Generera leads med innehåll
Talare: Thomas Barregren

Hör och se oss prata om ett kundcase. Vi delar data, erfarenheter och resultat av att använda content marketing för att generera leads (inbond marketing) för ett företag med komplex försäljning b2b inom livsmedelsindustrin.
Sponsor: Kntnt

Är ditt företag insiktsdrivet?
Talare: Martin Bergqvist

Data är din viktigaste tillgång och kan skillnaden mellan framgång och förlust. Hur kan du göra ditt företag data- och insiktsdrivet? Och vad krävs för att data ska bli en konkurrensfördel?
Sponsor: Brain Nordic

Sätt kunden i fokus med kundresor
Talare: Elisabet Holmgren
Som konsument eller kund kan man idag välja bland en massa olika alternativ, oavsett om det gäller en tandkräm, tågresa eller leverantör av telefoni – ofta med liknande pris och kvalitet. Snarare än själva produkten i sig är det kundupplevelsen som avgör vad vi i slutänden väljer. Man handlar helt enkelt där man får den smidigaste, roligaste eller på annat sätt mest givande upplevelsen. Kundresor handlar om att ta ett helhetsgrepp på kundens upplevelse och därmed öka kundlojaliteten.
Sponsor: ID Kommunikation 

Att skapa starka varumärken och samhällsnytta för målgruppen familjer med barn!
Talare: Fredrik Magnusson och Sara Edwardsson

Barn och ungdomar blir alltmer medvetna om frågor som berör miljö, hälsa, etik och socialt ansvar. Undersökningar och trender visar tydligt att de medvetet väljer bort varumärken som inte uppfyller framtidens krav på en hållbar livsstil. Med andra ord, de väljer också aktivt varumärken som ligger i linje med deras värderingar. Barn och ungdomar påverkar familjernas köpbeslut i hög grad och de är även våra framtida kunder. Hur möter vi deras behov och hur formar vi framgångsrika koncept och värdeskapande kommunikation som lägger grunden till långsiktiga relationer och starka varumärken?
Sponsor: True Stories

Nya marknadsrättsliga regler - GDPR 2.0?
Talare: Jeanette Jonsson & Tobias Bratt

Från och med den 28 maj 2022 kommer nya regler att gälla på konsumenträttens område, vilket kommer få betydelse för hur företag arbetar med sin marknadsföring. Dessa nya regler syftar till att modernisera EU:s nuvarande konsumentskydds-regler genom att öka skyddet för konsumenter och effektivisera den inre marknaden. Bland annat kommer det introduceras en möjlighet för EU:s medlemsstater att utdöma böter om 4 procent av företags omsättning vid händelse av vissa överträdelser.
  Wistrand reder ut innebörden av det nya regelverket och vad man som företag bör tänka på för att möta de nya strängare kraven
Sponsor: Wistrand Advokatbyrå

2021 - året för hybrideventets genombrott
Talare: Mats Nyberg
Sponsor: Trippus

Mervärden istället för rabatt - kundupplevelser som ger resultat
Talare: Fredrik Ahnmark & Frida Klangeryd
De flesta företag eftersträvar att växa och öka sin lönsamhet, utan att behöva dra på sig för höga annonskostnader och samtidigt ta från egna marginaler. Fredrik Ahnmark från Customer Nordic ska prata om hur mervärden med hjälp av en smart försäljningsstrategi (för det antar vi att ni har) kan skapa långsiktiga kundrelationer, öka genomsnittligt värde och öka er konvertering.
Sponsor: Customer Nordic AB

Så här skapar du en hållbar möteskultur!
Talare: Heléne Arvidsson & Micke Darmell
Aldrig tidigare har chefer deltagit i så många möten som just nu. När pandemin slog till och det enbart blev digitala möten så ökade antalet möten med 10%. En organisation som har koll på sin möteskultur kommer att nå sina mål snabbare, minska sin mötestid samt skapa större arbetsglädje. Det senaste året har vi utbildat över 8000 chefer och medarbetare, vi har frågat dom två frågor som alla har svarat på. Vi berättar här svaret!
Denna korta föreläsning ger dig några konkreta tips för hur du startar ett förbättringsarbete inom möteskultur.
Sponsor: gr8 Meetings

Resultat som spelar roll
Talare: Sebastian Jansson

När du som marknadschef vet vilket resultat det är som spelar roll finns det inga begränsningar i vad som kan uppnås. Lyssna in på hur vi fick Nercia att öka sin tillväxt inom den traditionella utbildningsbranschen med 100% och hur data möjliggjorde det. 
Sponsor: Piktiv

Operating in a post-Schrems II Europe. 
Speaker: Paul Crisp

Symplify explains how they met the Schrems II ruling and how you should be thinking if you are handling personal data. Why Schrems II is important and what Symplify did as a company to adapt.
Sponsor: Symplify

Upplev innovativare möjligheter med dina digitala kampanjer.
Talare: Niklas Johansson
Det ställs idag högre krav på marknadschefer att förstå vilka fantastiska möjligheter som döljer sig bakom de stora medie-kanalerna som Connected TV, Digital utomhus, Online Display, Radio/Podd. Den digitala utvecklingen går snabbt och tekniken öppnar upp för att effektivare nå ut till sin målgrupp.
Sponsor: DWISE

Strategiskt affärsnätverkande
Talare: PeO Axelsson

Kort föredrag om vikten av affärsnätverkande och hur du kan tänka för att få ut maximal effekt av din tidsinsats.
Sponsor: Marknadscheferna
 

Har du svårt att nå igenom bruset och få lång umgängestid för ditt varumärke?
Talare: Caroline Nyborg

Advergaming är en av de mest snabbväxande medieslagen idag.
Via Flaries brandade mobilspel kommer du nära en målgrupp som är svår att nå, en målgrupp som just nu sätter sina köpbeteenden och hittar sina favoritvarumärken.
Vi erbjuder dig deras 100% uppmärksamhet och deras engagemang. Är du nyfiken och vill veta mer om hur vi kan hjälpa ditt varumärke att nå igenom bruset, se Caroline Nyborgs föredrag och kika gärna in i vår monter. 
Vi ses!
Sponsor: Flarie

CRM för hela TEAMET
Talare: Joakim Malmgren & Kevin Bengtsson
Notyfile är CRM-plattformen för hela bolaget med fokus på säljorganisationen. Notyfile är verktyget som dina säljare kommer att älska och som verkligen gör skillnad för ditt resultat. Följ hela flödet från första kundkontakt till signerat avtal i Notyfile. 
Sponsor: Notyfile

Influencer Marketing made easy
Talare:
Fredrik Grufvisare - CEO
Denise Mehta - COO
Joey Massa - Creative & Campaigns Director


Collabs visar hur enkelt Influencer Marketing är för alla företag tack vare deras innovativa AI-teknologi kombinerat med kompetent kreativitet. Upptäck en databas med 130 Miljoner influencers för att hitta rätt profil för rätt målgrupp.
Sponsor: Collabs

4 åtgärder som skyddar ert varumärke samt ökar värdet på ert bolag
Talare: Per Ahlström
Digitaliseringen ställer andra krav på syn och hantering av varumärket. Exempelvis sker varumärkesintrång idag primärt på nätet och nya hot mot varumärket aktualiseras ständigt. Per Ahlström ger er 4 konkreta åtgärder ni kan ta för skydda och öka värdet på ert bolag. 
Sponsor: Ports Group

PR-konsult på rundvandring i Göteborg
Talare: Lars Sjögrell
Lars Sjögrell är en av grundarna av Perspective Communication, en av Sveriges äldsta PR-byråer. Här tar han via sin mobil med oss på en rundvandring i ett soligt Göteborg. Samtidigt som har funderar på journalisters uppdrag och vad som skapar framgångsrik PR.
Sponsor: Perspective Communication

Träffa Årets Bästa Byrå - BANG
BANG är utsedd till en av Sveriges bästa byråer av Resumé och undersökningsföretaget Regi.
Möt några av deras seniora konsulter inom reklam och event marketing.
  Patrick (VD och grundare), Claudia (projektledare) och Lars (strateg) delar med sig av sina erfarenheter och berättar varför du som försäljnings- och marknadschef borde arbeta med BANG.
  BANG jobbar med kunder såsom Försvarsmakten, Scania, Vattenfall, Heiniken, Göteborgs Stad med flera.
Uppdragen varierar från strategisk varumärkeskommunikation till produktlanseringar, säljdrivande kampanjer, employer branding, event projekt och digitala kampanjer.
Sponsor: BANG